Päivin Oma Plogi- Etusivu

SPR VERIPALVELU

perjantai 31. tammikuuta 2014

Keskiyön Päivitystä.....

....koska päivät menevät kuin iltamissa...Mennyt viikko ollut semmoista haipakkaa ettei ole perässä pysynyt,tuntuu että pitäis niin monta asiaa saada tehtyä yhtä aikaa! Siksipä Rakas Plogini on jäänyt vähän taka-alalle, vaikka tarkoitus oli joka päivä laittaa tänne jotain :D

Jalna-sarjaa olen ahminut kaksin käsin ja Whiteoakin elämän pyörteissä on sujunut illat. Silmiinpistävintä, mitä kirjasarjassa on mielestäni se että siinä syödään tosi paljon,runsaasti ja hyvin!

" Pöydässä ei ollut sitä ruokalajitelmaa, johon nämä Etelän asukkaat olivat tottuneet, mutta skotlantilainen liemi, paistettu sorsa ja omenasose, uudet perunat, tuoreet puutarhaherneet ja parsa maistuivat mainiolta. Vadelmapiirakka, joka tarjoiltiin paksun jersey-kerman kanssa, julistettiin herkulliseksi. Kahvi oli
 Sinclairien mielestä kammottavaa, mutta he joivat sitä hymyhuulin...."
-Jalnan aamu-

" Adeline käyskenteli teepöydän ympärillä ja tarkasteli kiinnostunein, melkeinpä ahnain silmin, mitä pöydälle oli tuotu. Hän kiitti Luojaa siitä, että hänellä oli hyvä ruoansulatus..............vaan hän saattoi syödä mitä väkevintä currya johon hän oli tottunut Intiassa. ,,,,,,,,,,
.......Pöydällä oli juuri sellaisia herkkuja, joista hän eniten nautti:
kananpoikaa, kurkkua ja voileipiä, joiden päälle oli sivelty kalatahnaa, kuumia, voilla voittuja teeleipiä hunajan kera. Kolme kakkua-kookospähkinakakku, tumma rasvainen paholaisenkakku ja valkoinen kuorrutettu kakku, jonka koristeena oli halkaistuja saksanpähkinöitä. Lisäksi oli vadillinen vastatehtyjä makeisia."
-Jalnan kevät-

Vähemmästäkin tulee nälkä! ;D

Tästäpä tulee mieleeni toinen kirjasarja jossa syödään melkein koko ajan ja paljon, nimittäin Viisikkosarja(Enid Blyton)! Tiedättehän nuo mainiot lapset Dick, Leo, Pauli ja Anne ja heidän Tim-koiransa jotka aina joutuvat jos jonkinlaiseen seikkailuun milloin kesä,milloin talvilomalla. Pauli oli oikeastaan tyttö ja nimeltään Paula, mutta jos joku kutsui häntä sillä nimellä ei hän ollut kuulevinaankaan. Tykkäsin Viisikosta nuorena paljon ja luin kaikki kirjat mitä kirjastosta sai lainattua ja taisin muutaman ostaakin itselleni. Ne hävisivät sitten minnelie, mutta sain nettikirpulta ostettua 60-luvulla painettuja Viisikkokirjoja aika edulliseen hintaan.

Viisikkoa ja Salaisuutta,omia kirjojani
" Pöydässä oli kotitekoisia sämpylöitä ja tuoretta hunajaa, uunijuustoa ja valtava hedelmäkakku, sekä ihanalta tuoksuvia piparkakkuja......- Syökää niin paljon kuin jaksatte, ja sitten voitte ottaa myös vähän evääksi kotiin, hän sanoi.- Saatte mukaanne uunijuustoa, sämpylöitä ja hunajaa ja lisäksi leipää jota paistoin aamulla. Ja piparkakkuja saatte, tein niitä paljon:"
Viisikko ja aavejuna, 1969, kustannusosakeyhtiö Tammi

Noita kun aikanaan luki sitä itsekin halusi lähteä seikkailemaan eväskorin kera, nyt vain muuten vaan haluaisi syödä noita herkkuja ;)

Mitähän muita kirjoja mahtaa olla missä syödään koko ajan ja tai ainakin paljon? Hmmm....Blytonin kaikissa kirjoissa, Salaisuus ja Seikkailusarjoissa myöskin, jos en väärin muista. Minulla on itsellä tapana huonona ? syödä lukiessa....Mut mites tää nyt syömiseen meni? :D Blytonin kirjoista lisää myöhemmin...Ja muutamasta muustakin kirjasta!


2 kommenttia:

Taika kirjoitti...

Tämä oli ihana kirjoitus :) Olin viisikko-kirjojen suurkuluttaja lapsena isoksi osaksi noiden ihanien ruokakuvailujen vuoksi.

Olen jopa rakastanut niiden ruokakuvailuja niin paljon että viime vuonna luettuani omat viisikkoni kesällä uudelleen, intouduin kyselemään ihan niiden inspiroimana eräältä keskustelufoorumilta muita kirjoja joissa ruoka toistuisi teemana läpi opuksen. Ehdotuksia tuli aika paljon, ehkä ensi kesänä perehdyn sitten niihin :)

Päivi kirjoitti...

Kiitos Taika kommentistasi :) Kiva jos tykkäsit, mukava saada kommentteja <3 Viisikot on kyllä ihania,oman ajan kuvauksia...kokoelmani ei ole järin karttunut mutta eihän sitä koskaan tiedä....

Suosittelen

www.veripalvelu.fi

www.veripalvelu.fi

Plogini katsotuimmat